Renovatie

We zijn begonnen! Dit schooljaar was hét moment waar iedereen ontzettend naar heeft uitgekeken. Weer terug naar ons prachtige gerenoveerde schoolgebouw. Het gebouw is aangepast op onze visie en manier van werken. Ontdek je plek in de wereld, heb plezier, leer en beleef!

Lees verder
Sluiten

Renovatie

We zijn begonnen! Dit schooljaar was hét moment waar iedereen ontzettend naar heeft uitgekeken. Weer terug naar ons prachtige gerenoveerde schoolgebouw. Het gebouw is aangepast op onze visie en manier van werken.

Ontdek je plek in de wereld, heb plezier, leer en beleef! 

Tijdlijn renovatie

Zomer 2023

Als het af is

Een blik in de toekomst: zo komt de Kardinaal de Jongschool eruit te zien na de verbouwing.

Onder-, midden- en bovenbouw worden samengevoegd onder één dak. Hier vind je straks leerpleinen waar kinderen samen spelen en werken. Er komt voor ieder wat wils met: doeplekken, ontdekplekken en stilteplekken. Maar ook met ruimtes waar leerlingen zich kunnen terugtrekken in de geborgenheid van hun eigen groep. Die ruimtes zijn verbonden met het leerplein en het schoolplein, want voor bewegend leren heb je vrijheid nodig.

Juni 2023

Update juni

Alle collega’s mochten weer een kijkje nemen en we waren enorm enthousiast. Echt een groot verschil hoe het voorheen eruit zag. Heel veel ramen en lichte kleuren. De nieuwe wandkasten zijn geplaatst en de bankjes zijn gemaakt. We hebben zelfs een lift en zonnepanelen. We tellen de weken af..

 

Mei 2023

Nieuwe foto's

Heel veel licht in het schoolgebouw, open lokalen, een airco systeem, nieuwe trappen, nieuwe toiletten en nog veel meer! Wij hebben nu al zin om te verhuizen…

Mei 2023

Update mei

In 2 maanden is er weer heel veel gebeurd! Nu gaat het ineens heel snel.

Een rookproef om het gebouw op onderdruk en overdruk te zetten zodat we kunnen zien of deze luchtdicht is. Verder is er gewerkt aan de gevelbetimmering, het systeemplafond wordt gemaakt. Heel veel binnen en buitenschilderwerk. De techniek voor de luchtbehandeling en vloerverwarming is aangelegd.

 

Maart 2023

Update maart

Voor de buurtbewoners mag het niet ontgaan zijn dat de school een frisse groene buitenkant krijgt. Hier worden wij zo vrolijk van, ook omdat het lente is!

Op de foto’s kun je zien dat de vloerverwarming is aangelegd op de gehele begane grond. De muren zijn glad gestreken en de luchtbuizen zijn opgehangen.

Kijkje nemen in het "nieuwe" schoolgebouw

Tijdens onze studiedag kregen we de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de “nieuwe” school. Alle collega’s bekeken de plattegrond even grondig door. We konden eindelijk de nieuwe werkplekken, open lokalen en leerpleinen zien. Hierdoor kreeg iedereen frisse energie en enorm veel zin om volgend schooljaar in het nieuwe schoolgebouw te beginnen. En wat zullen de kinderen blij zijn met alle nieuwe lokalen! We zijn zo benieuwd naar het eindresultaat.
Maar zover is het nog niet en moeten we nog even geduld hebben.

 

 

Februari 2023

Update februari

Even een korte update en nieuwe foto’s van de renovatie.

Aan de buitenkant zie je hoe de school geïsoleerd wordt. Er worden  ventilatiekanalen geplaatst voor een goede ventilatie in de ruimtes en de gevels worden gemetseld. Op de foto kan je de kleur van de bakstenen goed zien. Dat was echt een flinke klus!

 

 

 

 

December 2022

Update december

Wat is het jaar voorbij gevlogen! De kerstdagen staan voor de deur en het jaar 2023 staat op ons te wachten…

Er zijn ook veel nieuwe ontwikkelingen rondom de renovatie; de aanbouw met de stenen zijn gemetseld, op het dak zijn de dakdekkers druk bezig geweest.

Tevens een blik vanuit de binnenzijde met de nieuwe wanden die erin zijn gezet.

November 2022

Update november

Het schiet al goed op met de renovatie.

Een geraamte van de buitenkant, een hijskraan die meters hoog balken kan tillen en verplaatsen. De vloeren zijn grondig aangepakt. Als je goed kijkt dan zie je al de nieuwe stenen op de muur.

 

Oktober 2022

Update oktober

Wat is er de afgelopen maand allemaal gebeurd in onze school?

Op bijgaande foto’s is mooi te zien dat de vloer van de nieuwbouw gestort is. Het dak tijdelijk wordt gestukt omdat er een deel van de tussenmuren van de lokalen verwijderd zijn. De nieuwe staalconstructie wordt aangebracht om het dak te dragen.

 

September 2022

Start verbouwing

De verbouwing is in volle gang en er wordt keihard gewerkt in de school. Je herkent het bijna niet meer! Weet je nog waar alles stond en welk lokaal het was? Gek hé om dit zo leeg te zien?

Buiten de school zijn er hekken geplaatst voor de veiligheid. Als je goed bij de hekken kijkt dan zie je hoe de school eruit komt te zien. Veel meer ruimte en heel veel groen rondom de school, we zijn zo benieuwd…

Juli 2022

Alles is uitgepakt! Ons logeeradres is er klaar voor.

In het tijdelijke gebouw zijn al onze spullen uitgepakt! Er is hard gewerkt om er een fijne plek van te maken met al onze eigen spullen. Wat meteen opvalt is het vele licht en groen om ons heen.

Onze leerlingen ontdekken het nieuwe gebouw bij de start van het schooljaar in augustus. Dus delen we hier alvast wat foto’s van wat zij hiervan kunnen verwachten.

11 juli 2022

Daar gaan we

We wandelden 1100 meter van onze vertrouwde plek naar ons tijdelijke logeeradres. Het was onze eerste kennismaking met de buurt en het gebouw.

Ondertussen werd het verhuizen gestart. Alles werd versjouwd en vrachtwagens reden af en aan.

3 juli 2022

Ontwerpwedstrijd schoolplein

Het schoolplein was gevuld met 51 leerlingen van het technasium van de CSG Jan Arentsz. Bij het vak Onderzoeken & Ontwerpen hebben zij de opdracht gekregen om een ontwerp te maken voor ons nieuwe schoolplein. Zo werken de leerlingen aan (bèta)technische vraagstukken van een echte opdrachtgever en komen er nieuwe inzichten die volwassenen misschien over het hoofd zouden zien.

Ouders, leerlingen en leerkrachten konden door middel van een muntje stemmen op hun favoriete ontwerp. Het winnende groepje is te zien met hun prachtige maquette.

Juni 2022

Inpakken maar!

We maken ons klaar voor vertrek naar de Stalpaertstraat 3. Hier vind je een schoolgebouw, waar wij tijdelijk mogen ‘logeren’. Alle spullen uit onze klassen worden ingepakt en gaan mee op reis of worden tijdelijk opgeslagen. We slaan de handen ineen en trainen onze spierballen, een school inpakken is een flinke klus.